Salicylzuur houdende zalf

Informatie bij wratten, likdoorns en overmatig eelt

Salicylzuur houdende zalf

Salicylzuur wordt alleen op doktersrecept verkregen. De hoogte van de dosering wordt door de arts bepaald. Salicylzuur werkt op de hoornlaag van de huid. De hoornlaag is het bovenste laagje van de huid. Het remt bovendien enigszins ontstekingen en de groei van schimmels en bacteriën.

Gebruik
  • Gebruik dit middel niet in het gezicht, bij wondjes, diabetes en slechte doorbloeding.
  • Week het huidgedeelte ± 5 minuten in warm water en droog goed af.
  • Dek de omliggende huid af met een beetje vaseline of een likdoorn-ring [deze aan een kant open knippen] om de gezonde huid tegen irritatie te beschermen.
  • Het makkelijkste is om een rond gaatje ter grote van de wrat of likdoorn uit de pleister te knippen en plak deze op de huid.
  • Likdoorns, wratten en eeltplekken dun insmeren met de zalf en vervolgens afdekken met tape of een pleister [dit dakpansgewijs plakken]. Zorg dat de zalf niet op de huid erom heen komt.
  • Na 6 dagen terugkomen bij de pedicure die de resterende wrat of likdoorn verwijderd.

Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen zijn pijn, irritatie en overgevoeligheid.

Heeft u snel last van wondjes die ontsteken, bijvoorbeeld bij Diabetes of een slechte doorbloeding, overleg dan eerst met de huisarts voor gebruik. Het kan voorkomen dat de behandeling verschillende keren herhaald dient te worden voordat de wrat, likdoorn of het overtollige eelt verdwenen is. Bij twijfel, pijn of wanneer u iets aan u voeten opmerkt waar u niet gerust op bent, wacht dan niet te lang om contact op te nemen met uw pedicure.