Het behandelen van kleine teenstandafwijkingen of langdurige pijnklachten kan door middel van de orthese techniek. Middels deze techniek wordt een persoonlijke siliconenorthese aangemeten waardoor complicaties vaak verholpen worden.

Een voetonderzoek is voor het maken van de orthese noodzakelijk. Hierbij kijken we naar de beweeglijkheid van tenen en drukplekken op de voet. Inspectie van de schoenen hoort daar ook bij.

 

Samen met u start ik een voetonderzoek naar de oorzaak. Waarbij ik uw voeten volledig screen op basis van afwijkingen en pijnklachten. Vervolgens breng ik advies uit en gaan we de orthese aanmeten. Bij het aanbrengen van de orthese wordt zorgvuldig gekeken naar de stand van de tenen en het dragen ervan in de schoenen. Tot slot krijgt u van mij een persoonlijk advies met daarin onder andere onderhoudstips. Na een maand vindt een controle plaats.

De orthese meet ik bij mij in de salon aan.

 

Druk verdelende techniek

Het ontlasten van pijnlijke drukplaatsen door de druk verdelende techniek. Deze techniek wordt gebruikt voor het drukvrij leggen door middel van anti-druk materialen zoals fleecyweb, vilt of fam. Pijnlijke plekken worden hiermee behandeld zodat de klachten zodat drukvermindering plaatsvindt. Deze manier van drukvrij leggen is tijdelijk. Het vermindert klachten of problemen.