Wanneer u geconfronteerd wordt met de ziekte kanker dan staat de wereld even stil. Kanker is zeer ingrijpend zowel fysiek als psychisch. In sommige gevallen heeft u het gevoel dat uw lichaam u in de steek heeft gelaten. U heeft geen contact meer over uw lichaam en komt emotioneel & medisch in een rollercoaster terecht.

Voet massage - Anja Duyzer | Medisch pedicureVanaf de diagnose staat alles in het teken van de kanker in uw lichaam. U bent ineens patiënt! Behandelingen volgen. Operaties, chemotherapie, bestraling, hormoontherapie etc. Vaak wordt uw lichaam alleen nog aangeraakt voor medische behandelingen. Dit alles levert heel veel stress en spanning op.

Voetmassage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Een oncologische voetmassage geeft een aanvulling op de oncologische behandeling. De patiënt ervaart de massage als een weldaad voor lichaam en geest.

Door de aanraking met aandacht en zorg wordt het mogelijk het vertrouwen in eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen.
De voetmassage is meer dan alleen olie op de voeten smeren. Voetmassage dient vanuit het hart met alle aandacht en warmte gegeven te worden. Er wordt gemasseerd met een hete zachte / milde druk (level 1).

De maximale duur van de massage is 20 minuten. Deze wordt niet gegeven als er contra-indicatie is.